Galerie de Kunstbrug Oldenzaal

Het vriendschapsjaar tussen Rusland en Nederland, waarbij beide landen hun 400 jaar oude vriendschap vierden, was de aanleiding voor mij, kunstenaar/designer en curator Tatjana Egmond, om het kunst project “Comestibles” op te zetten.

Het idee achter dit project is om een grote groep van zowel Nederlandse als Russische kunstenaars samen elk een oud bord nieuw leven te laten geven door het naar eigen idee te beschilderen en/of te bewerken.
Inmiddels is de collectie uitgegroeid tot een verzameling van wel meer dan 100 unieke artistieke objecten.
De collectie was voor het eerst door het publiek te bewonderen in het Sheremetev Paleis in St.Petersburg.
De tentoonstelling werd geopend door Jennes de Mol, de toenmalige Nederlands Consul-Generaal in St.Petersburg en was een groot succes met vele positieve reacties vanuit zowel de kunstwereld als het gewone publiek.
Het uiteindelijke doel van het project is om de collectie, nadat deze op verschillende locaties in zowel Rusland als Nederland aan het publiek tentoon gesteld zijn, te koop aan te bieden.
De opbrengst hiervan zal in zijn geheel ten goede komen van een zeer goed doel, namelijk het weeshuis N40 in St.Petersburg dat onderdak bied aan weeskinderen met visuele beperkingen.
De wens is om zo voldoende budget bij elkaar te kunnen krijgen om deze kwetsbare groep kinderen te kunnen voorzien van leer/speel materialen volgens het Montessori leersysteem.
Vanaf 24 mei 2018 tot 14 september 2018 zal een selectie uit de collectie “Comestibles” te zien zijn bij galerie Kunstbrug in Oldenzaal.